Irodaszékekkel kapcsolatos hasznos információk, bejegyzések és gondolatok

Karfa vagy kartámasz. Szükséges a forgószékhez rendelni?

A kartámasz vagy karfa a kéz alátámasztására szolgál ülés közben. Sajnos nem minden karfa alkalmas arra, hogy felkeléskor, illetve leüléskor rátámaszkodjunk, illetve nagyobb súlyt helyezzünk rá, mert úgy az olcsóbb székek karfái kitörhetnek. Ezért érdemes strapabíróbb karfát választani az ülőgépünkhöz.

Lábtartó, lábtámasz. Érdemes használni?

A lábtartó a lábak megfelelő alátámasztását, és az által az ülés közben a testre ható nyomás csökkentését szolgálja. Különösen akkor lehet fontos elem a lábtámasz, ha a munkaasztal magasságszabályozása nem lehetséges. A legtöbb irodában fix magasságú asztalok vannak használatban, és az állítható asztalok elterjedésére még éveket kell várni. Így a személyre szabott magasság beállításhoz, a gázlift mellett a lábtartók/lábtámaszok hatalmas segítséget jelentenek. A lábtámasz másik fő feladata a lábszár és a lábfej közötti ideális szög biztosítása, ezzel segítve a megfelelő véráramlást egészen a lábujjakig.

Fejtámasz, fejtámla - miért jó, ha van?

A fejtámasz vagy fejtámla a nyaki izom tehermentesítésére és a fej alátámasztására szolgáló szék elem. A kiegészítőként választható fejtámla főleg a középmagas háttámlájú székekhez javallott, míg a magas támlás székekhez csak speciális esetben, pl. az átlagosnál nagyobb testmagasságú felhasználó számára hasznos felszerelni. Mindenesetre, a napi 4 óránál hosszabb ideig székben ülőknek fejtámasszal ellátott széket érdemes választaniuk. A fej megtámasztása a gerincoszlop nyaki részének tehermentesítését is szolgálja.

Tanácsok ülőmunkát végzőknek

Ha ülőmunkát végzünk, testünket több órán át olyan pozícióba kényszerítjük, mely izomfájdalmakat és mozgásszervi panaszokat okozhat. Néhány tanács megfogadásával azonban enyhíteni tudjuk az ülőmunkával járó fájdalmas tüneteket.

Fontos részletek a konferenciaszékről

Konferenciaszékek beszerzését sajnos sok esetben másodlagos fontosságú kérdésként kezelik. Az ülőalkalmatosságok kapcsán inkább az irodai székekre fektetnek nagyobb hangsúlyt, ami bár valóban kiemelten fontos egy cég arculatára nézve, azonban korántsem az egyetlen, ami számít. 

Minden, amit tudni akartál a forgószékedről…

A modern világ megköveteli az embertől, hogy szelektálja az információt, mindig a lényegre figyeljen. Az apróbb részletek felett pedig sokszor elsiklik; nem, vagy csak felületesen memorizálja azokat. Ez nagy részben az emberi agy működésének, valamint a társadalom gyors életvitelének köszönhető.

Stílus – avagy a forgószéked által mutasd meg ki vagy!

A modern irodák kialakítását ma már profi szakemberek, lakberendezők és designcégek végzik. Az arculattervezésnek ezernyi módja kínálkozik, közös vonásuk azonban a geometrikus formák és egyszerűsített alapelemek használata, mégpedig a funkcióknak megfelelően. Manapság az irodákat kiszolgálók piaca telített, így a verseny kiélezettebb, mint valaha.

Forgószék: nem bútor, hanem termelőeszköz

Az ülőmunkát végző ember egészsége és kényelme szempontjából nézve a széke a legfontosabb munkaeszköze. Az irodai munkakörökben már 1999 óta létezik szabályozás a számítógépes munkahelyek kialakítására – 50/1999. (XI.3) EüM rendelet –, mert az illetékes állami vezetés már akkor felismerte, hogy fontos az ülőmunkát végző emberek egészségének megőrzése.

2019.03.20 09:00
Ép székben ép lélek

Egyre többen ismerjük fel annak a jelentőségét, hogy egészségünk megőrzése érdekében fontos a testünk karbantartása. Igyekszünk egészségesen táplálkozni, kerülni a cukros ételeket, és a rákkeltő anyagokat. E mellett a testünk karbantartásáért néhányan edzőterembe is járunk, sportolunkaa1 és diétázunk.

Képernyős munkahely kialakításának minimális követelményei

Az 50/1999. EüM rendelet, amely a képernyős munkahely kialakításának minimális követelményeit foglalja össze. E rendelet legfőbb erénye maga a léte, hogy legalább van valami támpont, ami még ha igen alacsonyan is, de meghúzza a munkára már elfogadható és elfogadhatatlan műszaki színvonalú irodaszékek között a határvonalat. A rendelet hátránya, hogy már kiadásakor sem számított előremutatónak, igaz, az internetes boom, és avval a számítógépek tömeges elterjedése és az átlagos ülésidő jelentős növekedése az ezt követő években történt.

2019.03.06 09:45
Milyen a jó forgószék?

Előfordult már veled, hogy nagyon olcsón sikerült valamilyen iparcikkhez hozzájutnod, azonban az hamar tönkre is ment?

Mi azt a terméket tartjuk jó vételnek, amelyik az elvárt használati szolgáltatásokat és minőséget a teljes várható élettartamra vetítve teljesíti jól. Plusz figyelembe vesszünk a termék jótállási idejét is, az esetleges meghibásodás miatt.

Szünetmentes tápegység az irodában

Irodánk berendezésekor számos ötlet felmerülhet. Hova kerüljön az íróasztal, milyen széket válasszunk, hányan fognak majd dolgozni a helyiségben, milyen legyen a világítás, hány számítógépre lesz szükség, stb. Ezek valóban nagyon fontos dolgok, és mindegyik lényeges ahhoz, hogy megfelelő körülményekkel, jó közérzetet nyújtó irodával, hatékony munkavégzést biztosítsunk.

2019.02.20 07:18
Bőrfotelek átkárpitozása

Sokszor felmerül, hogy a használat közben kiszakadt, tönkrement bőr, vagy műbőr kárpitozást ki kellene cserélni.

Ez természetesen megoldható, azonban tapasztalataink szerint ez olyan magas költséget jelent, hogy célszerű meggondolni egy új fotel vásárlását

argep.hu arradar.hu olcsobbat.hu shopmania.hu net-plaza.hu