Szűrés

TOP termékek

Ergonómikus forgószékek, irodaszékek, tárgyalószékek és ipariszékek gazdag választékban. Több darab vásárlása esetén kérjen egyedi, személyre szabott árajánlatot

Irodaszékekkel kapcsolatos hasznos információk, bejegyzések és gondolatok

Szünetmentes tápegység az irodában

Tóth Gábor
Tóth Gábor
2019.02.27 09:25
Szünetmentes tápegység az irodában

Irodánk berendezésekor számos ötlet felmerülhet. Hova kerüljön az íróasztal, milyen széket válasszunk, hányan fognak majd dolgozni a helyiségben, milyen legyen a világítás, hány számítógépre lesz szükség, stb. Ezek valóban nagyon fontos dolgok, és mindegyik lényeges ahhoz, hogy megfelelő körülményekkel, jó közérzetet nyújtó irodával, hatékony munkavégzést biztosítsunk.

Azzal mindenki tisztában van, hogy egy iroda működéséhez ma már elengedhetetlen a számítógép használata, valamint az internethez való kapcsolódás. Mivel ezek az eszközök hálózatról működnek, használatukhoz feltétlenül áramra van szükség.

Mi van akkor, ha probléma adódik a hálózatban és akár csak egy percre is áram nélkül maradunk? Nem nehéz kitalálni. A számítógép kikapcsol, mely nem csak annak meghibásodását okozhatja, de a nem mentett adataink egy szempillantás alatt elveszhetnek.

Ebbe még belegondolni is szörnyű. Van viszont megoldás a katasztrófa elkerülésére, ez pedig nem más, mint a sokunk által használt szünetmentes tápegység. Használatával (akkumulátoros működés) biztosíthatjuk a folyamatos áramellátást – még órákig tartó szolgáltatói kimaradás esetén is.

 

Szünetmentes tápegység elhelyezése

  • Amikor tehát irodát tervezünk berendezni, mindenképp érdemes gondolnunk arra is, hogy a  szünetmentes tápegységet is el tudjuk helyezni, mégpedig a számára megfelelő és biztonságos helyen.
  • A szünetmentes tápegységnek  jó helye lehet egy íróasztal alatt úgy, hogy a lábak mozgását munka közben sem akadályozza. Elegendő helyet kell biztosítani a szellőzésének is, így érdemes olyan asztalt választani, mely megfelel erre a célra is.
  • Amennyiben internet hálózat, vagyis modem, vagy wifi eszköz folyamatos áramellátása érdekében használjuk, elhelyezhetjük a szünetmentes tápegységet a szekrény, vagy komód tetejére is. Ott a szellőzés is megoldott, azon kívül megvédhetjük ütődéstől, sérüléstől is.
  • Az iroda berendezésének tervezésekor tehát érdemes számolnunk ezzel a "bútordarabbal" is, ha teljes biztonságban szeretnénk tudni adatainkat, vagy a munkavégzéshez fontos internet szolgáltatás folyamatosságát.
  • Arra is fordítsunk gondot, hogy ne kelljen hosszabbítót használnunk csatlakoztatásához, hiszen ez nagymértékben akadályozhatja a szabad mozgást az irodában.
  • A működéshez szükséges három vezetékes, kizárólag kétpólusú, földelt aljzatot mindenképp biztosítanunk kell. Nem árt tehát a tervezésnél ezeket olyan helyre szereltetni, ahová helyezni kívánjuk majd az eszközt.

 

Forrás: http://irodabutortrend.hu