TOP termékek

Szinkronmechanikák bemutatása

 

Szinkronmechanikák

Az ergonómia jegyében egészséges megoldást az úgynevezett dinamikus ülésnél érünk el, ami lehetővé teszi az ember szükségletei szerinti testhelyzet változtatásait. Az üléspozíció megváltoztatását támogató dinamikus székek elősegítik a helyes testtartás felvételét és csökkenthetik az ülőmunka miatt fellépő izom- és ízületi megterheléseket. Mérésekkel kimutatták, hogy a gerinc összehúzódásának mértéke kisebb volt a dinamikus irodaszékek esetében, mint a hagyományos, rögzített székeknél, mivel az utóbbi típus az ülő személyt természetellenes mozdulatokra kényszeríti. A dinamikus ülés lehetővé teszi az ülési szög változtatását, serkenti ülés közben a láb mozgását, ami aktiválja a vénapumpákat, és megakadályozza a lokális ödéma vagy elzáródás kialakulását a láb szöveteiben. A szinkron- és aszinkron mechanikák tehát optimális megoldást nyújtanak a hosszantartó ülőmunka során jelentkező terheléssel szemben.

 

Standard szinkronmechanika

E szerkezet a forgószék ülése alatt helyezkedik el, összeköti a szék lábazatát, az ülést és a támlát, segítségével állítható az ülésmagasság, valamint egymással szinkronizálva beállítható és rögzíthető az ülés és a háttámla dőlésszöge. A piacon kaphatók között a leggyakoribbak az 5 ponton és a 3 ponton rögzíthető szinkron-mechanikák.

 A szinkronmechanika működése 

Szinkronmechanika bemutatása

 

Általában az ülés alatti, baloldali kar működteti a szinkronmechanikát: felfelé húzva (vagy néhány típusnál előre tolva) nyitható a szerkezet, és e nyitott állapotban beállítható a támla és az ülés dőlésszöge. A szék ülése és támlája által bezárt szög a különböző szinkronszerkezetek esetében jellemzően 90˚-115˚ közötti tartományban választható meg. A működtető kart lefelé (vagy más típusnál hátrafelé) tolva a kívánt pozíció rögzíthető, de a szinkronmechanika akár nyitva is hagyható.

A mechanika elülső részén található marokcsavarral szabályozható a szabad mozgás ellentartó rugóereje. Az szék támlájának magassága egyes típusoknál fix, másoknál állítható. Az állításra néhány régebbi mechanika esetében a szerkezeten hátul (a szék hátulján) található marokcsavar kilazítása után kerülhet sor, de ma már a legtöbb állítható támlamagasságú széktípushoz automatikusan föl-le mozgatható (’up and down’) támlaszárat szerelnek.

Ergonómiai előnye 

A ’szinkronos’ munkaszék lehetővé teszi a törzs előre-hátra történő mozgását. miközben folyamatosan megtámasztást nyújt a hátnak. Az ülőlap és a háttámla szinkronizált, azaz összehangolt mozgásának hatására a derékra nehezedő terhelés csökken, és a szék dinamikusan követi a használó mozgását. Ebből adódóan a test a széken optimális helyzetben van, az ülőgép a felhasználójának dinamikus, rugalmas ’foglalatot’ nyújt. Amikor a szék automatikusan alkalmazkodik a benne ülő ember mozgásához, olyankor beszélhetünk aktív ülésről.

A szinkronmechanikának köszönhetően a hátat a támla folyamatosan megtámasztja, ami meggátolja a hátizmok túlterhelését, ezzel pedig az ülés közben fellépő a leggyakoribb panasznak, a hátfájásnak lehet elejét venni. Emellett az ilyen székek biztosítják a felhasználó testsúlyához és magasságához igazítható ellensúly beállítását is. A nagyobb súlyú, magasabb embereknek érdemes ezt viszonylag ’keményebbre’ hangolnia, hogy komfortosabbá váljon az ülés. A kisebb súlyú székhasználók pedig ’puhábbra’ állítva érezhetik a székben teljes kényelemben magukat.

Szinkronmechanika működésének bemutatása

Azonnali információkérés irodaszékekkel kapcsolatban

Ha kérdése merült fel a webáruházunkban található székekkel kapcsolatban, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat az info@te96bt.hu email címen, vagy munkanapokon 8.00 - 15.00 óra között hívja a +36 30 399 4282 telefonszámot. De a kapcsolatfélvételhez, üzenetküldéshez használhatja az alábbi űrlapot is. Ügyfélszolgálatunk a kérdésre általában 24-48 órán belül válaszol, az Ön által preferált kapcsolatfelvételi módon.

Preferált kapcsolatfelvételi mód:
Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne bővebb információt kérni:

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános szerződési feltételeit és az Adatkezelési tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>

 

 

Hívja irodaszékes, forgószékes Ügyfélszolgálatunkat

 

Nem szeretné email fiókját figyelni, hogy az elküldött kérdésére mikor érkezik meg a válasz? Azonnali válaszra van szüksége? Akkor kérjük hívja Ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 8.00 - 15.00 óra között a +36 30 399 4282 telefonszámon. Vagy használhatja munkanapokon 8.00 - 12.00 óra között az élő chat szolgáltatásunkat is.

 

 

Vezetői szövetes és bőrfotelek  I  Tárgyalófotelek Operatív irodaszékek  I  Ergonómikus forgószékek  I  Tárgyalószékek  I  Ipariszékek  I Egészségügyi székek  I Egyéb székek