Milyen görgővel rendeljem meg az irodaszéket?

Tóth Gábor Székáruház ügyvezető

A székgörgő kiválasztással kapcsolatos kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
Székáruház ügyvezető
irodaszék szakértő

Ahhoz, hogy erre a kérdésre egyszerűen válaszolni tudjon, először is el kell döntenie, hogy a szék hol lesz használva: szőnyegen, parkettán, vagy kemény felületen (gress, gránit, padlólap). Ugyanis ennek függvényében tudja eldönteni, melyik görgő lenne az ideális.

 

Szőnyegre, szőnyegpadlóra alkalmas székgörgő

Az irodaszékek általában standard görgőkkel kerülnek forgalomba. Hagyományosan teljesen fekete felületű görgő. A forgószékek, vezetői fotelek legnagyobb része ezzel a görgőtipussal kerül forgalomba.

 

Kemény padozatú helyiségbe és parkettára alkalmas székgörgő

Ha ilyen burkolatú helyiségbe, irodába szeretne irodaszéket, fotel vásárolni, javasoljuk hogy válasszon gumírozott parkettagörgőt a székhez. Így elkerülheti a padlófelület sérülését, karcolódását. Ugyanakkor használat közben csökken a görgők súrlódó zaja is. Ezek a székgörgők balesetvédelmi szempontok miatt általában fékezettek, ami azt jelenti, hogy használaton kívül a görgők nem gurulnak. De ha a használó ráül, a testsúlyától kiold a fékszerkezet, és már ugyanúgy használható, mint egy standard székgörgő. Ezeket a székgörgőket általában onnét lehet felismerni, hogy a kerekek peremén szürke csík fut körbe.

 

Mit tegyen, ha nem tud görgőt cseréltetni megrendeléskor?

Azokban az esetekben, ha a a székhez nem lehetett parkettgörgőt választani, még mindig lehetőség van a meglévő székgörgő cseréjére. Parketta görgő ugyanis önállóan, székalkatrészként is vásárolható. Ez ugyan többletköltséggel jár, de megóvhatja padlóját a csúnya sérülésektől. A parkettagörgő vásárlásához ajánljuk a SzékSzerviz webáruházt

Parkettagörgő választék >>

 

Székáruház Ügyfélszolgálat

Kérdése van az irodaszékkel, a szállítással vagy a fizetési móddal kapcsolatban? Akkor kérjük keresse Ügyfélszolgálatunkkal az info@te96bt.hu email címen, vagy hívja munkaidőben a +36 30 399 4282 telefonszámot.

argep.hu arradar.hu olcsobbat.hu shopmania.hu net-plaza.hu