Szűrés

TOP termékek

Irodaszékekkel kapcsolatos hasznos információk, bejegyzések és gondolatok

Bőrfotelek átkárpitozása

2019.02.20 07:18
Bőrfotelek átkárpitozása

Sokszor felmerül, hogy a használat közben kiszakadt, tönkrement bőr, vagy műbőr kárpitozást ki kellene cserélni.

Ez természetesen megoldható, azonban tapasztalataink szerint ez olyan magas költséget jelent, hogy célszerű meggondolni egy új fotel vásárlását

Ugyanis a bőr, műbőr felületet csak jelentős élőmunkával lehet kicserélni. Első lépésben szék kell bontani a fotel, és lebontani az ülőlapot, háttámlát. Ezután az ülőlapon és háttámlán található díszvarrások mentén óvatosan szét kell bontani a bevonatot. Mivel a fotelekben ülőlapja sok bőrdarabból áll, így ez hosszadalmas művelet.

 

A szétbontott elemek alapján már ki lehet szabni az új bőr, műbőr elemeket. Ezeket kell összevarrni, és újból visszafogatni az ülőlapra, háttámlára.

 

Tapasztalatunk szerint, ilyen esetekben célszerű az új bőrözés alatt a szivacsozást is kicserélni, felújítani, mert pár év használat után az is összeeseik, tönkremegy.

 

Egy-egy fotel ülőlapjának becsült átkárpitozási költsége anyaggal együtt 10-15.000 forint, míg a komplett fotelé 20-30.000 Ft.

 

És ilyen idősebb fotelek esetén várható, hogy rövidesen a gázliftet vagy az ülés alatti vasalat is tönkremegy, cserére szorul.

 

Ilyen, várhatóan jelentős költségek mellett célszerű meggondolni a javítást. Ebben az árkategóriában találhatunk új bőrfotelt, textibőrös fotelt. Ebben az esetben pedig, ha vásárolunk, minimum 1 év garanciát ad a gyártó.

 

Így biztos lehet benne, hogy az új fotelt ismételten sokáig és gondmentesen tudja használni.