Ergonómikus forgószékek, irodaszékek, tárgyalószékek és ipariszékek gazdag választékban. Több darab vásárlása esetén kérjen egyedi, személyre szabott árajánlatot

Irodaszékekkel kapcsolatos hasznos információk, bejegyzések és gondolatok

Bőrfotelek átkárpitozása

Tóth Gábor
Tóth Gábor
2019.02.20 07:18
Bőrfotelek átkárpitozása

Sokszor felmerül, hogy a használat közben kiszakadt, tönkrement bőr, vagy műbőr kárpitozást ki kellene cserélni. Ez természetesen megoldható, azonban tapasztalataink szerint ez olyan magas költséget jelent, hogy célszerű meggondolni egy új fotel vásárlását

Ugyanis a bőr, műbőr felületet csak jelentős élőmunkával lehet kicserélni. Első lépésben szék kell bontani a fotel, és lebontani az ülőlapot, háttámlát. Ezután az ülőlapon és háttámlán található díszvarrások mentén óvatosan szét kell bontani a bevonatot. Mivel a fotelekben ülőlapja sok bőrdarabból áll, így ez hosszadalmas művelet.

A szétbontott elemek alapján már ki lehet szabni az új bőr, műbőr elemeket. Ezeket kell összevarrni, és újból visszafogatni az ülőlapra, háttámlára.

Tapasztalatunk szerint, ilyen esetekben célszerű az új bőrözés alatt a szivacsozást is kicserélni, felújítani, mert pár év használat után az is összeeseik, tönkremegy.

Egy-egy fotel ülőlapjának becsült átkárpitozási költsége anyaggal együtt 10-15.000 forint, míg a komplett fotelé 20-30.000 Ft.

És ilyen idősebb fotelek esetén várható, hogy rövidesen a gázliftet vagy az ülés alatti vasalat is tönkremegy, cserére szorul.

Ilyen, várhatóan jelentős költségek mellett célszerű meggondolni a javítást. Ebben az árkategóriában találhatunk új bőrfotelt, textibőrös fotelt. Ebben az esetben pedig, ha vásárolunk, minimum 1 év garanciát ad a gyártó.

Így biztos lehet benne, hogy az új fotelt ismételten sokáig és gondmentesen tudja használni.