TOP termékek

Aszinkron mechanikák bemutatása

 

Aszinkron, vagy asynchron mechanika

Az aszinkron-mechanika révén a szék ülőlapjának és hátlapjának a dőlésszöge külön-külön, egymással nem szinkronizált módon állítható be. Így szélesebb a beállítások lehetősége, nagyobb a székhasználó egyéni mozgástere. Mivel a hátlap és ülőlap dőlésszöge egymástól függetlenül módosítható, a használó saját testi adottságaihoz és az éppen folytatott munkájához legcélszerűbb üléspozíciót állíthatja be.

 

Aszinkron mechanika működése 

Azinkron vagy asynchron mechanika bemutatása

 

Az aszinkron-mechanikáknak számos alváltozata van forgalomban, és ezekben az egyes funkciókat kezelő karok elhelyezése is eléggé változatos. A legtöbb változaton 3 kar plusz egy marokcsavar található, amelyek a következő beállításokat teszik lehetővé:

Az általában ülőlap alatt jobb oldalon található elülső kar felfelé húzásával aktiválható a gázlift, és állítható be az ülés magassága.

A háttámla ülőlaphoz viszonyított dőlésszögének beállítását kezelő kar is többnyire a szerkezet jobb oldalán található, ennek a nyitásával (felfelé húzásával) a támla dőlésszöge kb. 76˚-120˚-os tartományban szabadon állítható, illetve zárásával (a kar lefelé tolásával) az adott pozícióban rögzíthető.

Az ülőlap és a háttámla együttesének, a szék korpuszának a dőlésszöge a fentihez hasonlóan külön szabályozható. E funkció kezelőkarja (általában) az ülés alatt hátul bal oldalon (pl. Xenia Asyn szék) vagy az ülés alatt hátul jobb oldalon (pl. Ufo szék) található.

Még egyszer a kezelő karok használatáról: felfelé húzva nyit/kiold, lefelé tolva pedig zár/rögzít.

Amely aszinkron-mechanikán elől középütt egy marokcsavar is található, azzal szabályozható a nyitva tartott mechanika rugózásának feszessége.

 

Hasznos info

A háttámla magasságának beállítása vagy egy csavar, vagy egy automatikus szerkezet segítségével. Utóbbi úgy működik, hogy a magasság-állítási tartomány aljáról fokozatonként egyszerűen emeljük a támlát és az adott fokozatban rögzül. A legfelső fokozaton túl emelve a támla ismét a legalsó helyzetbe ugrik vissza.

Az aszinkron mechanika ergonómiai előnye

A szinkronmechanikához képest az aszinkron-mechanika még szabadabb beállítási lehetőséget nyújt a felhasználói optimum megtalálására. A kettő közötti eltérés lényege legjobban az autók automata kontra kézi sebességváltóinak különbségével szemléltethető, aki az egyszerűbb kezelés híve, az inkább a szinkronmechanikát válassza.

A forgószékek esetében általános nehézség, hogy az ergonómiai tervezés az ’átlagos’ testi arányokkal rendelkező, ideális emberképből indul ki, akinek térdei és csípője ülés közben 90 fokos szöget zárnak be, hátgerince a nagykönyvben megírt módon formázza dupla S-rajzolatot, könyökei pedig pontosan derékszögben vannak behajlítva. Továbbá a billentyűzet és a monitor is tökéletesen vannak elhelyezve az ideális íróasztalon. Nos, az átlagostól, illetve az ideálistól eltérő – de a valóságban nyilvánvalóan annál gyakoribb – helyzetekre kínál a másiktól többé személyre szabható, praktikus választ az aszinkron-mechanika. A teljesen egyedi beállítások lehetősége szinte bármely anatómiai adottságú ember számára könnyebbséget jelent, és nem csak elméleti, hanem gyakorlati síkon szolgálja az egészségesebb ülését.

Aszinkron, asynchron mechanika bemutatása

Azonnali információkérés irodaszékekkel kapcsolatban

Ha kérdése merült fel a webáruházunkban található székekkel kapcsolatban, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat az info@te96bt.hu email címen, vagy munkanapokon 8.00 - 15.00 óra között hívja a +36 30 399 4282 telefonszámot. De a kapcsolatfélvételhez, üzenetküldéshez használhatja az alábbi űrlapot is. Ügyfélszolgálatunk a kérdésre általában 24-48 órán belül válaszol, az Ön által preferált kapcsolatfelvételi módon.

Preferált kapcsolatfelvételi mód:
Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne bővebb információt kérni:

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános szerződési feltételeit és az Adatkezelési tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>

 

 

Hívja irodaszékes, forgószékes Ügyfélszolgálatunkat

 

Nem szeretné email fiókját figyelni, hogy az elküldött kérdésére mikor érkezik meg a válasz? Azonnali válaszra van szüksége? Akkor kérjük hívja Ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 8.00 - 15.00 óra között a +36 30 399 4282 telefonszámon. Vagy használhatja munkanapokon 8.00 - 12.00 óra között az élő chat szolgáltatásunkat is.

 

 

Vezetői szövetes és bőrfotelek  I  Tárgyalófotelek Operatív irodaszékek  I  Ergonómikus forgószékek  I  Tárgyalószékek  I  Ipariszékek  I Egészségügyi székek  I Egyéb székek