Ergonómikus forgószékek, irodaszékek, tárgyalószékek és ipariszékek gazdag választékban. Több darab vásárlása esetén kérjen egyedi, személyre szabott árajánlatot

Aszinkron mechanikák bemutatása

 

Azinkron vagy asynchron mechanika bemutatása

 

 

 

Az aszinkron mechanika révén a szék ülőlapjának és hátlapjának a dőlésszöge külön-külön, egymással nem szinkronizált módon állítható be. Így szélesebb a beállítások lehetősége, nagyobb a székhasználó egyéni mozgástere. Mivel a hátlap és ülőlap dőlésszöge egymástól függetlenül módosítható, a használó saját testi adottságaihoz és az éppen folytatott munkájához legcélszerűbb üléspozíciót állíthatja be.

Az aszinkron-mechanikáknak számos alváltozata van forgalomban, és ezekben az egyes funkciókat kezelő karok elhelyezése is eléggé változatos. A legtöbb változaton 3 kar plusz egy marokcsavar található.

 

 

 

 

Az aszinkron mechanika működése

Az asszinkron mechanika működése és használatának bemutatásaAz aszinkron mechanika révén a szék ülőlapjának és háttámlájának dőlésszöge külön-külön, egymással nem szinkronizált módon állíthatóak, így bárki az egyéni igényeihez, vagy saját testi adottságaihoz tudja beállítani a székét. Az aszinkron mechanikás forgószékeken általában 3 kar található. Az ülőlap alatt jobb oldalon elhelyezkedő kar felhúzásával állítható a gázlift, vagyis szabályozható a szék magassága. A háttámla ülőlaphoz viszonyított dőlésszögét szabályozó kar is a szerkezet jobb oldalán található, hátul. Ennek nyitásával (felfelé húzásával) a támla dőlésszöge szabadon állítható, lefele tolásával az adott pozícióban rögzíthető. Az ülőlap dőlésszögét szabályozó kar általában a szék bal oldalán (pl. XENIA szék) vagy az ülés alatt jobb oldalon (pl. UFO szék) található.

 

Hasznos információ

A háttámla magasságának beállítása vagy egy csavar, vagy egy automatikus szerkezet segítségével. Utóbbi úgy működik, hogy a magasság-állítási tartomány aljáról fokozatonként egyszerűen emeljük a támlát és az adott fokozatban rögzül. A legfelső fokozaton túl emelve a támla ismét a legalsó helyzetbe ugrik vissza.

Az aszinkron mechanika ergonómiai előnye

A szinkronmechanikához képest az aszinkron-mechanika még szabadabb beállítási lehetőséget nyújt a felhasználói optimum megtalálására. A kettő közötti eltérés lényege legjobban az autók automata kontra kézi sebességváltóinak különbségével szemléltethető, aki az egyszerűbb kezelés híve, az inkább a szinkronmechanikát válassza.

A forgószékek esetében általános nehézség, hogy az ergonómiai tervezés az ’átlagos’ testi arányokkal rendelkező, ideális emberképből indul ki, akinek térdei és csípője ülés közben 90 fokos szöget zárnak be, hátgerince a nagykönyvben megírt módon formázza dupla S-rajzolatot, könyökei pedig pontosan derékszögben vannak behajlítva. Továbbá a billentyűzet és a monitor is tökéletesen vannak elhelyezve az ideális íróasztalon. Nos, az átlagostól, illetve az ideálistól eltérő – de a valóságban nyilvánvalóan annál gyakoribb – helyzetekre kínál a másiktól többé személyre szabható, praktikus választ az aszinkron-mechanika. A teljesen egyedi beállítások lehetősége szinte bármely anatómiai adottságú ember számára könnyebbséget jelent, és nem csak elméleti, hanem gyakorlati síkon szolgálja az egészségesebb ülését.

 

Aszinkron, asynchron mechanika bemutatása

Azonnali információkérés irodaszékekkel kapcsolatban

Ha kérdése merült fel a webáruházunkban található székekkel kapcsolatban, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat az info@te96bt.hu email címen, vagy munkanapokon 8.00 - 15.00 óra között hívja a +36 30 943 6519 telefonszámot. De a kapcsolatfélvételhez, üzenetküldéshez használhatja az alábbi űrlapot is. Ügyfélszolgálatunk a kérdésre általában 24-48 órán belül válaszol, az Ön által preferált kapcsolatfelvételi módon.

Preferált kapcsolatfelvételi mód:
Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne bővebb információt kérni:

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános szerződési feltételeit és az Adatkezelési tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>

 

 

Hívja irodaszékes, forgószékes ÜgyfélszolgálatunkatSzékáruház Ügyfélszolgálat

Nem szeretné email fiókját figyelni, hogy az elküldött kérdésére mikor érkezik meg a válasz? Azonnali válaszra van szüksége? Akkor kérjük hívja Ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 8.00 - 15.00 óra között a +36 30 943 6519 telefonszámon. Vagy használhatja hétfőtől csütörtökig 8.00 - 12.00 óra között az élő chat szolgáltatásunkat is.

Vezetői szövetes és bőrfotelek  I  Tárgyalófotelek Operatív irodaszékek  I  Ergonómikus forgószékek  I  Tárgyalószékek  I  Ipariszékek  I Egészségügyi székek  I Egyéb székek