TOP termékek

Fejtámlás forgószékek

Aki sokat dolgozik ülve, bizonyára értékelni tudja, ha egy forgószék fejtámlával is rendelkezik. De miért is jó, ha az irodaszék ilyen elemmel készül? A fejtámasz a nyaki izom tehermentesítésére és a fej alátámasztására szolgáló szék elem. A kiegészítőként választható fejtámla főleg a középmagas háttámlájú székekhez javallott, míg a magas támlás székekhez csak speciális esetben, pl. az átlagosnál nagyobb testmagasságú felhasználó számára hasznos felszerelni. Mindenesetre, a napi 4 óránál hosszabb ideig székben ülőknek fejtámasszal ellátott széket érdemes választaniuk. A fej megtámasztása a gerincoszlop nyaki részének tehermentesítését is szolgálja. A fejtámla akkor szolgálja igazán az ülés ergonómiát, ha magassága és dőlésszöge is egyénre szabottan beállítható. A túlságosan mélyen elhelyezkedő, fix fejtámlákat csak a relaxáció idején használjuk ki. Egy fejtámla viszont akkor igazán hasznos, ha az ülés teljes időtartama alatt támaszkodhatunk rá.

A fejtámasz típusai: Megkülönböztetünk fix és állítható fejtámaszokat, utóbbiaknak a magassága, mélysége, és akár a dőlésszöge is személyre szabható.

Tipp: Néhány esetben kabáttartó vállfa kapcsolódhat a fejtámaszhoz, úgy kézzel fogható közelségben tarthatjuk a ráakasztott zakót, blézert vagy akár táskát is.

Tovább
Oklahoma Smart feszített hálós forgószék
79 756 Ft (62 800 Ft + ÁFA)