Ergonómikus forgószékek, irodaszékek, tárgyalószékek és ipariszékek gazdag választékban. Több darab vásárlása esetén kérjen egyedi, személyre szabott árajánlatot

Irodaszékekkel kapcsolatos hasznos információk, bejegyzések és gondolatok

Fehérvázas székek. De miért is érdekes ez?

Tóth Gábor
Tóth Gábor
2019.11.05 16:28
Fehérvázas székek. De miért is érdekes ez?

A fehér műanyag elemekből építkező székek napjainkban még elég ritkák. Azonban az figyelhető meg, hogy mind a modern irodák világában, mind az egészségügy területén egyre inkább keresett szék megoldások. Azonban a legtöbb gyártónál nincs ilyen kivitelű szék, így a választék meglehetősen gyérnek mondható.

Irodai minkahelyek fehér színbenA fehér székvázas székek iránti igény az egészségügy területéről indult. Valóban kissé disszonáns volt a kép régebben, hogy az orvosi várókban, rendelőkben szinte minden fehér volt. Az ágyak fém szerkezete, a bútorok fém és bútorlap elemei. Ezek között szinte virítottak a fekete műanyag elemekkel burkolt forgószékek, tárgyalószékek. Ezek hangsúlyos megjelenését a gyártók igyekeztek színes szövetekkel, színes mosható textilbőrőkkel enyhíteni. De az összhatás nem sokat változott.

 

Az egészségügy igénye mellett az új bútortrendek magukkal hozták a fehér szín mind hangsúlyosabb megjelenését először a lakásokban, és napjainkban már az irodákba is. Így a fehér bútor iránti igény egyre nagyobb. Az egyes bútorgyártók ehhez gyorsan tudtak igazodni, hiszen fehér bútorlap, vagy festett fehér asztallábak könnyedén elérhetőek. Így a fehér irodabútorok, mint a magyar EXTEND bútorcsalád már rengeteg elemmel, méretben és kivitelben, akár 1-2 hetes szállítási idővel is elérhetőek.

 

Az irodaszékeknél, tárgyalószékeknél sajnos már más a helyzet. Ezeknél a gyártók óriási mennyiségben gyártanak székeket, szinte kizárólag fekete műanyag elemekből. Így biztosítható számukra, hogy a székalkatrészek olcsóak legyenek a milliós darabszámok miatt. Ide belépni egy fehér vagy világosszürke műanyag-elem gyártási koncepcióval, meglehetősen nehézkes. Hiszen az indulásnál kis darabszámok, alacsony volumen jellemzi a székeket. Szerencsére napjainkban egyre több vezető irodaszék gyártó ismeri fel, hogy a fehérvázas székekre egyre nagyobb igény mutatkozik. Így már magyarorszgon is elérhető pár széktipus, ami kifejezetten ilyen fehér műanyag elemekből építkezik. Ráadásul a formaviláguk is teljesen rendben van, így trendi enteriőrök is kialakíthatóak belőlük. 

 

Ezekből szeretnék pár elemet bemutatni most Önnek.

 

 

 

 

Forgószékek, irodaszékek fehér vázzal

 

 

 

 

 

 

 

Fehérvázas látogatószékek, ügyfélszékek