Szűrés

TOP termékek

Irodaszékekkel kapcsolatos hasznos információk, bejegyzések és gondolatok

Fehérvázas székek. De miért is érdekes ez?

Tóth Gábor
Tóth Gábor
2019.11.05 16:28
Fehérvázas székek. De miért is érdekes ez?

 

A fehér műanyag elemekből építkező székek napjainkban még elég ritkák. Azonban az figyelhető meg, hogy mind a modern irodák világában, mind az egészségügy területén egyre inkább keresett szék megoldások. Azonban a legtöbb gyártónál nincs ilyen kivitelű szék, így a választék meglehetősen gyérnek mondható.

Irodai minkahelyek fehér színbenA fehér székvázas székek iránti igény az egészségügy területéről indult. Valóban kissé disszonáns volt a kép régebben, hogy az orvosi várókban, rendelőkben szinte minden fehér volt. Az ágyak fém szerkezete, a bútorok fém és bútorlap elemei. Ezek között szinte virítottak a fekete műanyag elemekkel burkolt forgószékek, tárgyalószékek. Ezek hangsúlyos megjelenését a gyártók igyekeztek színes szövetekkel, színes mosható textilbőrőkkel enyhíteni. De az összhatás nem sokat változott.

 

Az egészségügy igénye mellett az új bútortrendek magukkal hozták a fehér szín mind hangsúlyosabb megjelenését először a lakásokban, és napjainkban már az irodákba is. Így a fehér bútor iránti igény egyre nagyobb. Az egyes bútorgyártók ehhez gyorsan tudtak igazodni, hiszen fehér bútorlap, vagy festett fehér asztallábak könnyedén elérhetőek. Így a fehér irodabútorok, mint a magyar EXTEND bútorcsalád már rengeteg elemmel, méretben és kivitelben, akár 1-2 hetes szállítási idővel is elérhetőek.

 

Az irodaszékeknél, tárgyalószékeknél sajnos már más a helyzet. Ezeknél a gyártók óriási mennyiségben gyártanak székeket, szinte kizárólag fekete műanyag elemekből. Így biztosítható számukra, hogy a székalkatrészek olcsóak legyenek a milliós darabszámok miatt. Ide belépni egy fehér vagy világosszürke műanyag-elem gyártási koncepcióval, meglehetősen nehézkes. Hiszen az indulásnál kis darabszámok, alacsony volumen jellemzi a székeket. Szerencsére napjainkban egyre több vezető irodaszék gyártó ismeri fel, hogy a fehérvázas székekre egyre nagyobb igény mutatkozik. Így már magyarorszgon is elérhető pár széktipus, ami kifejezetten ilyen fehér műanyag elemekből építkezik. Ráadásul a formaviláguk is teljesen rendben van, így trendi enteriőrök is kialakíthatóak belőlük. 

 

Ezekből szeretnék pár elemet bemutatni most Önnek.

 

 

 

 

Forgószékek, irodaszékek fehér vázzal

 

 

 

 

 

 

 

Fehérvázas látogatószékek, ügyfélszékek