Szűrés

TOP termékek

Karfák, kartámaszok

Tóth Gábor Székáruház ügyvezető

Megbízható, kényelmes irodai székeket kínálunk Önnek több mint 20 éves tapasztalattal és SzékSzerviz garanciával

Tóth Gábor
Székáruház ügyvezető
irodaszék szakértő

A kartámasz vagy karfa a kéz alátámasztására szolgál ülés közben. Sajnos nem minden karfa alkalmas arra, hogy felkeléskor, illetve leüléskor rátámaszkodjunk, illetve nagyobb súlyt helyezzünk rá, mert úgy az olcsóbb székek karfái kitörhetnek. Ezért érdemes strapabíróbb karfát választani az ülőgépünkhöz.

 

Az irodaszék, forgószék karfák, kartámaszok típusai

A karfákat alapesetben két nagy csoportra oszthatjuk: vannak a fix, a szék felépítéséhez, működéséhez tartozó karfákat, valamint a szék felépítésétől független, fix vagy állítható kartámaszokat.

 

Egyszerű vezetői fotel fix karfával, kartámasszal

A szék, fotel szerkezeti részét képező, fix karfa

Egyes forgószékeknél és vezetői foteleknél a karfák nélkülözhetetlen szerkezeti elemek. Ezek tartják össze az ülőlapot és a háttámlát. Ez általában az egyszerűbb vezetői foteleknél alkalmazott megoldás, hiszen így kisméretűre lehet csomagolni, dobozolni őket. Ennek a konstrukciónak a hátránya, hogy ha a karfa megsérül, eltörik, az egész fotel használhatatlanná válik, hiszen ez merevítette, kötötte össze az ülőlapot és a háttámlát.

 

 

 

 

 

 

Irodaszékek, forgószékek fix bagy állítható karfákkal

Irodaszékek, operatív forgószékek önálló karfái

A hagyományos, illetve operatív forgószékeknél, a karfák önálló elemek. Nem merevítik a széket, így hiányukban is teljesértékűen használhatóak. A karfák általában utólagosan is megvásárolhatóak és felszerelhetőek, de célszerű már az irodaszék vásárlásakor azt is megrendelni. Így elkerülhető, hogy a későbbiekben már nem talál megfelelő felfogatású karfát. másoknál pedig opciós alkotórészek.

Ezek a karfák két csoportot alkotnak. Vannak a fix, nem állítható karfák, valamint az állítható kivitelűek. Az állítható karfáknak szabályozhatóságuk gazdagsága szerint további változatai vannak: állítható magasság (1D), állítható magasság és szélesség (2D), állítható magasság, szélesség és mélység (3D), állítható magasság, szélesség és mélység, továbbá horizontálisan forgatható karfatető (4D). A megfelelő karfa kiválasztása nagymértékben hozzájárul az egészséges ülés és a helyes testtartás biztosításához.

A legelterjedtebb karfákat webáruházunkban is megtalálja, ha utólagosan szeretne rendelni: Forgószék karfa választékunk >>

 

 

 

Praktikus irodaszék karfák

Minél több dimenzióban állítható egy karfa, annál inkább személyre szabottá és komfortosabbá válik a forgószék. Ha nincs a munkahelyi környezetben akadályozó körülmény (pl. egy pénztárban a pénzfiók ki-becsukása), akkor mindenképpen ajánlott, hogy a forgószéken karfa is legyen! (külön képes, téglalapos megjegyzés!)

 

A forgószék karfák ergonómiai előnye

Kutatások szerint a karok alátámasztása csökkenti az emberi testre ülés közben nehezedő fizikai igénybevételt. Ha a karok megfelelően vannak megtámasztva, akkor az ülő testhelyzetben végzett munka során fellépő izom- és ízületnyomás kisebb lesz a jobb eloszlás miatt, így az ülés kisebb megterhelést jelent az ülve dolgozónak. Ellenben a karfa nélküli székeken komoly igénybevétel jelentkezik a nyak-váll területén, a felső végtagokon, és a gerincoszlopon. A karok alátámasztása végső soron számottevően növeli a komfortérzetet és csökkenti a fizikai megerőltetés mértékét.

Erről készítettünk egy blogbejegyzést is, amit itt tud megtekinteni: Karfa vagy kartámasz. Szükséges a székhez? >>

 

 

Azonnali információkérés irodaszékekkel kapcsolatban

Ha kérdése merült fel a webáruházunkban található székekkel kapcsolatban, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat az info@te96bt.hu email címen, vagy munkanapokon 8.00 - 15.00 óra között hívja a +36 30 943 6519 telefonszámot. De a kapcsolatfélvételhez, üzenetküldéshez használhatja az alábbi űrlapot is. Ügyfélszolgálatunk a kérdésre általában 24-48 órán belül válaszol, az Ön által preferált kapcsolatfelvételi módon.

Preferált kapcsolatfelvételi mód:
Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne bővebb információt kérni:

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános szerződési feltételeit és az Adatkezelési tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>