Martindale ciklus, vagy teszt. De mit is jelent?

Tóth Gábor Székáruház ügyvezető

Megbízható, kényelmes irodai székeket kínálunk Önnek több mint 20 éves tapasztalattal és SzékSzerviz garanciával

Tóth Gábor
Székáruház ügyvezető
irodaszék szakértő

Tartós, erős kárpitok

Amikor irodaszéket, forgószéket, vagy vezetői fotelt választunk, általában nem 1-2 évre szól a döntésünk. De hogy egy széket sokáig és megelégedéssel használhassunk, fontos hogy a szövet vagy textilbőr kárpitozás is ép maradjon. Ezért érdemes olyan erős szövetet, műbőrt választani, ami bírja a strapát. De hogyan tudhatja, hogy melyik szövet az erős?

 

A szövetek tartóságának, kopásállóságának a mérére, kategórizálására született meg, és terjedt el mindenhol a Martindale tesz, vagy Martindale ciklus. Ennek a használatát szeretném most bemutatni Önnek. Egyúttal szeretném bemutatni a webáruházunk székeinél a leggyakoribb szövetek kopásállóságát és összetételét is.

 

Az erősebb, kopásállób szövetnek azonban tipustól függően általában mindig van egy felára. De bízom benne, hogy ha átnézi a rövid tájékoztatót, már Ön is érteni fogja, hogy miért kerül ugyanaz a szék egyik gyártónál kevesebbe, vagy többe.

A Martindale teszt

A kárpit minőségénél az egyik alapvető szempont a kopásállóság, aminek a mértékegysége a MartinDale. A MARTIN DALE teszt során ellenőrzik az egyes anyagok, bútorszövetek tartósságát, illetve alkalmasságát bizonyos célokra. Például, hogy az egyes bútorszövetek csak otthoni használatra vagy beruházásokhoz (hotelek, közintézmények, vendéglátóhelyek, stb.) intenzívebb igénybevételre is betervezhetőek-e.

 

A vizsgálat dörzsteszt vagy kopásállósági teszt néven is ismert. Az általános bútorszövetek 10-15.000 ciklus körüli eredményt érnek el. Minél magasabb a kopásállósági szám, annál jobban használható a bútorkárpit erőteljesebb igénybevételű bútorokra. A 30.000-es érték körüli textilek már erősebben igénybevett, közületi felhasználásra is alkalmasak. A 30.000 ciklus fölötti kopásállósági érték olyan felhasználási területeken lehet elvárás, mint az erősített, nagyteherbírású forgószékek, vagy a 24 órás munkahelyek, mint a vezénylóők, irányítók, terminálok, várótermek, ügyfélszolgálati központok, non-stop kaszinók, orvosi ügyeleti helyiségek vagy további nyilvános intézmények: színházak, stadionok, előadótermek, gyorséttermek.

A Martindale teszt folyamata

Az ülőbútoroknál a Martindale számmal az úgynevezett beülések számát mérik. Ez azt a dörzsöléses igénybevételt jelenti, hogy hányszor lehet használni az adott anyaggal bevont bútort úgy, hogy a felülete kibolyhosodna, kikopna, vagy az eredeti színét megváltoztatná. De hogyan is történik mindez?

A Martindale mérési módszer, vagy más néven a Martindale Teszt, a használat közbeni természetes kopást próbálja szimulálni. Ehhez speciálisan kialakított dörzsölő hengerek azonos erővel és forgó mozgással dörzsölik az anyagot, egészen addig, amíg a kopás jelei nem kezdenek el látszani. A körkörös dörzsölést előre meghatározott szemcseméretű dörzspapírral végzik. A teszt során minden adatot mérnek. Így amikor bekövetkezik a teszt során a kopás, a megfelelő MD (martindale) értékeket már számolni lehet. 

 

Azonnali információkérés irodaszékekkel kapcsolatban

Ha kérdése merült fel a webáruházunkban található székekkel kapcsolatban, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat az info@te96bt.hu email címen, vagy munkanapokon 8.00 - 15.00 óra között hívja a +36 30 399 4282 telefonszámot. De a kapcsolatfélvételhez, üzenetküldéshez használhatja az alábbi űrlapot is. Ügyfélszolgálatunk a kérdésre általában 24-48 órán belül válaszol, az Ön által preferált kapcsolatfelvételi módon.

Email cím, ahova a választ küldhetjük:*
Hogyan hívhatjuk?*
Preferált kapcsolatfelvételi mód:
Email
Telefon
Telefonszám, ahol egyeztetni tudunk Önnel:
Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne bővebb információt kérni:
Irodaszék kiválasztásával kapcsolatban
Adott széket keresek, de nem találom
Szövetválasztással kapcsolatban
Szállítási idővel és lehetőségekkel kapcsolatban
Mennyiségi kedvezményekkel kapcsolatos kérdés
Számlázással, fizetéssel kapcsolatos kérdés
Használattal, garanciával kapcsolatos kérdés
Az Ön kérdése:
Képet szeretne küldeni? Töltse fel most:

 

Hívja irodaszékes, forgószékes Ügyfélszolgálatunkat

 

Nem szeretné email fiókját figyelni, hogy az elküldött kérdésére mikor érkezik meg a válasz? Azonnali válaszra van szüksége? Akkor kérjük hívja Ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 8.00 - 15.00 óra között a +36 30 399 4282 telefonszámon. Vagy használhatja munkanapokon 8.00 - 12.00 óra között az élő chat szolgáltatásunkat is.

 

 

Vezetői szövetes és bőrfotelek  I  Tárgyalófotelek Operatív irodaszékek  I  Ergonómikus forgószékek  I  Tárgyalószékek  I  Ipariszékek  I Egészségügyi székek  I Egyéb székek

argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac olcsobbat.hu shopmania.hu net-plaza.hu