Ergonómikus forgószékek, irodaszékek, tárgyalószékek és ipariszékek gazdag választékban. Több darab vásárlása esetén kérjen egyedi, személyre szabott árajánlatot

Martindale ciklus, vagy teszt. De mit is jelent?

Martindale teszt - MArtindale ciklus. Na de mit is jelent?Amikor irodaszéket, forgószéket, vagy vezetői fotelt választunk, általában nem 1-2 évre szól a döntésünk. De hogy egy széket sokáig és megelégedéssel használhassunk, fontos hogy a szövet vagy textilbőr kárpitozás is ép maradjon. Ezért érdemes olyan erős szövetet, műbőrt választani, ami bírja a strapát. De hogyan tudhatja, hogy melyik szövet az erős? A szövetek tartóságának, kopásállóságának a mérére, kategórizálására született meg, és terjedt el mindenhol a Martindale teszt, vagy Martindale ciklus. Ennek a használatát szeretném most bemutatni Önnek. Egyúttal szeretném bemutatni a webáruházunk székeinél a leggyakoribb szövetek kopásállóságát és összetételét is.

Az erősebb, kopásállób szövetnek azonban tipustól függően általában mindig van egy felára. De bízom benne, hogy ha átnézi a rövid tájékoztatót, már Ön is érteni fogja, hogy miért kerül ugyanaz a szék egyik gyártónál kevesebbe, vagy többe.

 

A Martindale teszt folyamata

Az ülőbútoroknál a Martindale számmal az úgynevezett beülések számát mérik. Ez azt a dörzsöléses igénybevételt jelenti, hogy hányszor lehet használni az adott anyaggal bevont bútort úgy, hogy a felülete kibolyhosodna, kikopna, vagy az eredeti színét megváltoztatná. De hogyan is történik mindez?

A Martindale mérési módszer, vagy más néven a Martindale Teszt, a használat közbeni természetes kopást próbálja szimulálni. Ehhez speciálisan kialakított dörzsölő hengerek azonos erővel és forgó mozgással dörzsölik az anyagot, egészen addig, amíg a kopás jelei nem kezdenek el látszani. A körkörös dörzsölést előre meghatározott szemcseméretű dörzspapírral végzik. A teszt során minden adatot mérnek. Így amikor bekövetkezik a teszt során a kopás, a megfelelő MD (martindale) értékeket már számolni lehet. 

 

A Martindale teszt

A kárpit minőségénél az egyik alapvető szempont a kopásállóság, aminek a mértékegysége a MartinDale. A MARTIN DALE teszt során ellenőrzik az egyes anyagok, bútorszövetek tartósságát, illetve alkalmasságát bizonyos célokra. Például, hogy az egyes bútorszövetek csak otthoni használatra vagy beruházásokhoz (hotelek, közintézmények, vendéglátóhelyek, stb.) intenzívebb igénybevételre is betervezhetőek-e.

A vizsgálat dörzsteszt vagy kopásállósági teszt néven is ismert. Az általános bútorszövetek 10-15.000 ciklus körüli eredményt érnek el. Minél magasabb a kopásállósági szám, annál jobban használható a bútorkárpit erőteljesebb igénybevételű bútorokra. A 30.000-es érték körüli textilek már erősebben igénybevett, közületi felhasználásra is alkalmasak. A 30.000 ciklus fölötti kopásállósági érték olyan felhasználási területeken lehet elvárás, mint az erősített, nagyteherbírású forgószékek, vagy a 24 órás munkahelyek, mint a vezénylóők, irányítók, terminálok, várótermek, ügyfélszolgálati központok, non-stop kaszinók, orvosi ügyeleti helyiségek vagy további nyilvános intézmények: színházak, stadionok, előadótermek, gyorséttermek.

 

Jellemző Martindale értékek ANT szöveteknél

Jellemző Martindale értékek irodaszék, forgószék kárpitok esetén

 

Ezek az értékek a Székáruház kínálatában azokra a forgószékekere, tárgyalószékekre vonatkoznak, amik az ANT tipusú kárpittal rendelhetőek. Ha szeretné megtekinteni az ANT szövetek választékát, akkor most azt is megteheti, hiszen egy helyre összegyűjtöttük Önnek az ANT szövetek teljes választékát

Megnézem az ANT szöveteket >>

 

Színazonosság más időpontokban megrendelt irodai székek esetén

A kárpitgyártók nem garantálják a kárpitok egyes szállítmányok közötti, árnyalatokban való teljes színazonosságot, ezért erre vonatkozó garanciát mi sem tudunk vállalni. Fenntartjuk a jogot, hogy egyes kárpittípusokat vagy színeket előzetes értesítés nélkül kivonjunk a kínálatból.

Azonnali információkérés irodaszékekkel kapcsolatban

Ha kérdése merült fel a webáruházunkban található székekkel kapcsolatban, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat az info@te96bt.hu email címen, vagy munkanapokon 8.00 - 15.00 óra között hívja a +36 30 943 6519 telefonszámot. De a kapcsolatfélvételhez, üzenetküldéshez használhatja az alábbi űrlapot is. Ügyfélszolgálatunk a kérdésre általában 24-48 órán belül válaszol, az Ön által preferált kapcsolatfelvételi módon.

Preferált kapcsolatfelvételi mód:
Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne bővebb információt kérni:

 

Hívja irodaszékes, forgószékes ÜgyfélszolgálatunkatSzékáruház Ügyfélszolgálat

Nem szeretné email fiókját figyelni, hogy az elküldött kérdésére mikor érkezik meg a válasz? Azonnali válaszra van szüksége? Akkor kérjük hívja Ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 8.00 - 15.00 óra között a +36 30 943 6519 telefonszámon. Vagy használhatja hétfőtől csütörtökig 8.00 - 12.00 óra között az élő chat szolgáltatásunkat is.

Vezetői szövetes és bőrfotelek  I  Tárgyalófotelek Operatív irodaszékek  I  Ergonómikus forgószékek  I  Tárgyalószékek  I  Ipariszékek  I Egészségügyi székek  I Egyéb székek