Ergonómikus forgószékek, irodaszékek, tárgyalószékek és ipariszékek gazdag választékban. Több darab vásárlása esetén kérjen egyedi, személyre szabott árajánlatot

Irodaszékekkel kapcsolatos hasznos információk, bejegyzések és gondolatok

Álláskönnyitő székek bemutatása. Mire is jó? hogyan használjuk?

Tóth Gábor
Tóth Gábor
2020.03.04 17:06
Álláskönnyitő székek bemutatása. Mire is jó? hogyan használjuk?

Ha valaki rendszeresen és hosszasan végez állómunkát, bizonyára előfordult vele, hogy munkaközben, vagy a nap végére megfájdul a dereka, vagy a válla. Vagy csak nagyon megfájdul a nyaka. Ezek a tünetek azért jelentkeznek, mert a testet jelentős igénybevételek érik. Ezen csak úgy lehet változtatni, ha a tehermentesíteni lehet a testet.

Erre az egyik bevált megoldás az álláskönnyítő székek használata. De mi is az az álláskönnyitő szék? Hogyan kellene használni? Ezt szeretném Önnek bemutatni.

Álláskönnyítő székek bemutatása és használataErre az egyik bevált megoldás az álláskönnyítő székek használata. De mi is az az álláskönnyitő szék? Hogyan kellene használni? Ezt szeretném Önnek bemutatni.

Az álláskönnyítő székek háttámla nélkül készülnek. Az ülőlap magassága általában 60-80 cm között, fokozatmentes magasságállítási lehetőséggel készülnek. Így a szék magassága igazodik az álláshoz, így félig ülve, félig állva használható. A jeletősége abban áll, hogy szinte nem ülünk rajta, inkább támaszkodunk rá. Így a láb és a csípő tehermentesedik, így elkerülhető a derék, csípő és hát gyors elfáradása. És mivel ebben a félig űlő, félig álló helyzetben kerül használatra, akissé megemelt, akár 80-90 cm-es munkamagassághoz igazodik. Így munkavégzés közben a karokat kevébé kell emelgetni, ezzel pedig elkerülhetőek a nyakfájdalmak.

Bár az álláskönnyítő székek nem túl bonyolult szerkezetek, de azért érdemes a megfelelő magasságban, jól beállítani őket. Azonban ehhez a testhelyzetthez  az elején a használatához is hozzá kell szokni, hogy ne gátolja, hanem segítse az álló munkavégzést.

De hol is használhatóak az álláskönnyítő székek? Egyszerűen szinte minden olyan helyzetben, ahol hosszabb ideig tartó álló munkavégzés van. Néhány jellező felhasználási terület: egészségügy, labor, eladópult, üzletek, összeszerelő üzemek, gyártósorok.

Mivel tudjuk, hogy ezeknek a székeknek a használata jelentősen megkönnyíti az álló munkavégzést, így kínálatunkba mi is felvettük ezeket a székeket. Ha szeretné közelebbről is megismerni az álláskönnyítő székeket, látogasson el webáruházunkba, ahol fotókkal, részletes leírásokkal, pontos méretekkel és aktuális árakkal ismerheti meg őke.

Tovább az álláskönnyítő székekhez a webáruházban >>