Mit jelent? Székalkatrész kisokos

Tóth Gábor ügyvezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista

Az egyes irodaszékek bemutatásánál számtalan olyan furcsa szóval találkozhat, amiknek elsőre nem is lehet tudni a valódi jelentését. Most ezeket szeretnénk Önnek részletesen is megmagyarázni, bemutatni.

Tóth Gábor
SzékÁruház ügyvezető
irodaszék szakértő
25 év tapasztalattal

 

Az egyes speciális irodaszék kifejezéseket, jellemzőket könnyen áttekinthető formában szeretnénk bemutatni Önnek. Ha valamit mégsem találna, kérem keresse Ügyfélszolgálatunkat, hogy megválaszolhassuk a kérdését.

Fejtámla, fejtámasz

A fejtámasz a nyaki izom tehermentesítésére és a fej alátámasztására szolgáló székelem. A kiegészítőként választható fejtámla főleg a középmagas háttámlájú székekhez javallott, míg a magas támlás székekhez csak speciális esetben, pl. az átlagosnál nagyobb testmagasságú felhasználó számára hasznos felszerelni.

Mindenesetre, a napi 4 óránál hosszabb ideig székben ülőknek fejtámasszal ellátott széket érdemes választaniuk. A fej megtámasztása a gerincoszlop nyaki részének tehermentesítését is szolgálja.

Részletesebb fejtámla információk >>

Lábtartó, lábtámasz

A lábtartó a lábak megfelelő alátámasztását, és az által az ülés közben a testre ható nyomás csökkentését szolgálja. Különösen akkor lehet fontos elem a lábtámasz, ha a munkaasztal magasságszabályozása nem lehetséges. A legtöbb irodában fix magasságú asztalok vannak használatban, és az állítható asztalok elterjedésére még éveket kell várni.

Így a személyre szabott magasság beállításhoz, a gázlift mellett a lábtartók/lábtámaszok hatalmas segítséget jelentenek. A lábtámasz másik fő feladata a lábszár és a lábfej közötti ideális szög biztosítása, ezzel segítve a megfelelő véráramlást egészen a lábujjakig...

 

Lábtartók, lábtámaszok részletesen >>

Karfa, kartámasz

A kartámasz vagy karfa a kéz alátámasztására szolgál ülés közben. Sajnos nem minden karfa alkalmas arra, hogy felkeléskor, illetve leüléskor rátámaszkodjunk, illetve nagyobb súlyt helyezzünk rá, mert úgy az olcsóbb székek karfái kitörhetnek. Ezért érdemes strapabíróbb karfát választani az ülőgépünkhöz.

Karfákról részletesebben a blogunkon >>

 

SzékÁruház Ügyfélszolgálat

Kérdése van az irodaszékkel kapcsolatban? Vagy a kiválasztott forgószékről, fotelről szeretne még további információt kérni? Kérem keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy hívja munkaidőben a +36 30 399 4282 telefonszámot.

argep.hu arradar.hu olcsobbat.hu shopmania.hu